SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Mastik Dolgular

» Cretpol 474 Flex Beyaz - Gri

» Cretpol 475 Flex Beyaz - Gri

» Cretpol 1 Flex Siyah


 
Cretpol 474 Flex Beyaz - Gri

 

ÜRÜN TANIMI: CRETEPOL 474 FLEX, poliüretan esaslı, hava şartlarına, UV ışınlarına ve atmosferde bulunan kimyasal maddelerin yol açtığı bozulmalara karşı dirence sahip, elastomerik derz dolgu mastiğidir.

Kullanım alanları:

·İç - dış mekânlarda, düşey ve yatay uygulamalarda,

·Yapıların toprak üstünde kalan derzlerinde, Yeni ve eski binaların onarımında,

·Çatı ve terasların parapet köşe birleşimlerinde,

·Prefabrik elemanların birleşim detaylarında,

·Prekast duvar panelleri arasında,%25'e kadar hareketli derzlerde,

·Prekast dere, çatı olukları ve parapet derzlerin

·PVC ve alüminyum gibi dış cephe kaplamalarının(siding) birleşim yerlerinde,

·Alüminyum, metal, PVC ve ahşap doğramaların sızdırmazlığının sağlanmasında ve birleşim detaylarında güvenle kullanılır.

Özelikleri/Avantajları:

·Kolay ve hızlı uygulanır.

·Tek bileşenlidir. Kullanıma hazırdır.

·Havanın nemi ile kürlenme özelliğine sahiptir.

·Yüksek elastikiyete sahiptir.

·Beton, metal, ahşap ve diğer inşaat malzemeleri ile mükemmel aderans sağlar.

·Birçok yüzeyde astarsız uygulanır.

·Servis süresi boyunca, hava koşulları fiziksel özelliklerini değiştirmez.

·Kimyasal dayanımı vardır

Kalite Sınıfı: DIN 18540 -F

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey hazırlama: Beton ve Taş Yüzeyler: Derzlerin iç ve dış yüzeylerinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisin deve düzgün olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzey de gevşek parçacıklar olmamalıdır.  Yüzeydeki bozukluklar EPODUR  ile düzeltilmelidir. Yüzey hazırlığı tamamlanan derzlerin dış kenarları uygun genişlikte maskeleme bantı yapıştırılarak korunmalıdır.

Metal Yüzeyler:

Metal yüzeyler, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres ve pas kalıntılarından iyice temizlenmeli ve kumlanarak uygun yüzey elde edilmelidir. Kumlama ile çalışılması mümkün olmayan hallerde, havalı raspa tabancası veya çanak tel fırça ile temizlik yapılmalıdır.  Yüzey in gresli ve yağlı olduğu durumlarda temizlemek için yağ sökücüler kullanılır. Yüzey hazırlığı tamamlanan derzlerin dış kenarları, uygun genişlikte maskeleme bantı yapıştırılarak korunmalıdır.

Ahşap Doğramalar:

CRETEPOL 474 FLEX, eski ve yeni boyalı çoğu ahşaba yapışır. Ancak eski ahşap doğramalar kalkmış veya kabarmış eski boyalardan temizlenmeli ve sağlam bir yüzey elde edilene kadar zımparalanmalıdır.

Uygulama Yöntemi: CRETEPOL 474 FLEX astar gerektirmeyen bir derz dolgu mastiğidir. Ancak uygulama esnasında olabilecek özel durumlarda (emici olan yüzeylerde) ve (emici olmayan yüzeylerde) astar olarak kullanılabilir

Mastik Uygulaması

CRETEPOL 474 FLEX sosis, ağızdan dolma alüminyum mastik tabancasına yerleştirilerek ucu kesilir ve ağzına nozul takılan mastik tabancası kullanıma hazır hale getirilir. daha sonra CRETEPOL 474 FLEX sosis polietilen fitil yerleştirmesi derzin önce fitilin yüzey inden başlayarak, astarlanma sağ ve sol iç yüzeyine; daha sonrada derzin kalan orta kısmına doldurulmalıdır. Üç aşamada yapılan bu işlemi takiben, doldurulan derz yüzeyi derz spatulası ile düzeltilmelidir. Sabunlu su ile yüzeyin son şekli verilmeli ve hemen maskeleme bantları derzin şeklini bozmadan yüzeyden alınmalıdır. CRETEPOL 474 FLEX kar tuş, uygun kar tuş tabancasına yerleştirilerek kartuş nozulu kullanma şekline uygun olarak kesilir. Daha sonra ince uçlu bir tornavidayla, nozul ile kartuşun birleştiği kesitte bulunan ayırıcı emniyet diyaframı bir kaç yerinden delinerek kartuş kullanıma hazır hale getirilir. Ardından CRETEPOL 474 FLEX kartuş, polietilen fitil yerleştirilmiş derzlerin, önce fitilin yüzeyinden başlayarak, astarlanmış sağ ve sol iç yüzeyine ve daha sonrada derzin kalan orta kısmına doldurulmalıdır. Üç aşamada yapılan bu işlem

Sarfiyat: Sarfiyatlar teoriktir. Derzin düzgünlüğüne ve polietilen fitilin yerleştirilme şekline bağlı olarak sarfiyatlar değişir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

CRETEPOL 474 FLEX, +5°C 'nin altında ve +35°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda uygulanmamalıdır. Dış yüzey uygulamalarında derzler, ilk 48 saat yağmurdan ve sudan korunmalıdır. Poliüretan bazlı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığı ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu tava ömrünü ve çalışma zamanını uzatır. Yüksek sıcaklıklar viskoziteyi artırır, kimyasal reaksiyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin kürünü tamamlaması için, ortam ve zemin sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Doğal taş ile kaplanmış yüzeylerin derzlerinde kullanmayınız.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CRETEPOL 474 FLEX sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 600 mlg X 20 adet Kolide

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak  taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi  ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele  edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve  uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz  etmektedir. Bu nedenle Sereteks  ürünlerini  kullanırken,  doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks  tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca  uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara  kesinlikle uyunuz.  Aksi  halde  oluşabilecek  zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama  ve  amaç  için  ürünün  uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin  kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız  esas  alınır.  Kullanıcılar,  her  zaman,  ilgili  ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri