SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Çimento Esaslı Su Yalıtım Sistemleri

» Monocem Kristalize Beyaz

» Monocem Nem Rutubet

» Monocem Rijit

» Monocem Plug

» Monocem Proment

» Monocem Sülfasit


 
Monocem Kristalize Beyaz

ÜRÜN TANIMI:

MONOCEM KRISTALIZE, çimento esaslı, Kapiler etkili, eski ve yeni yapılarda yüzey sularına karşı beton üzerine negatif ve pozitif yönden uygulanan, kristalize su yalıtım malzemesidir

Kullanım Alanları:

İç-dış mekânlarda, düşey ve yatay uygulamalarda, Temel ve perde su yalıtımında, Su depolarında, Tünellerde, Asansör çukurlarında, İstinat duvarlarında, barajlarda ve limanlarda kullanılır.

Özellikleri/Avantajları:

·Kolay hazırlanır ve uygulanır.

·Fırça ile uygulanır.

·MONOCEM KRISTALIZE, oluşturduğu kalıcı (çözünmez) kristaller ile Kapiler boşlukları doldurur ve su geçirimsizliği sağlar. Betonu ve donatıyı suyun korozif etkilerinden korur.

·Negatif ve pozitif su basıncına dayanıklıdır.

·Su buharı geçirimlidir. Donma-çözülme döngüsüne dayanıklıdır.

·Oluşturduğu kristaller çözünmez, yüzeyden ayrılmaz ve eskimez.

·İçme suyu depolarında güvenle kullanılır

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Yapıların uygulama yapılacak olan çimento esaslı yüzeylerinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, baynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey su jeti ile yıkanarak, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeydeki gevşek parçacıklar alınarak, aderansın artırılması için gözenekler açılmalıdır. Yüzeydeki demir ve tahta takozlar çıkarılıp, varsa aktif su kaçakları ve oluşan boşluklar Durament  ile doldurulmalı, köşe ve kenarlara en az 4 cm yarıçapında pah yapılmalıdır. Uygulama yüzeyi bir gün önceden suya doyurulmalı ve ıslak görünümde iken uygulamaya geçilmelidir.

Karıştırma: 

Temiz karıştırma kabına konmuş MONOCEM KRISTALIZE tozu üzerine karışım suyu eklenmelidir. Tersine bir işlem yapılmamalı ve 20 dakikada içerisinde kullanılabilecek kadar malzeme karıştırılmalıdır. MONOCEM KRISTALIZE üzerine karışım suyu yavaş yavaş ilave edilerek 400-600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika, homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3-5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.

Karıştırma Oranı:

Karışım Suyu Miktarı 6,00 litre  

Karışım Yoğunluğu 2,00 kg/litre

Uygulama Yöntemi:

MONOCEM KRISTALIZE, önceden suya doyurulmuş yüzeye fırça ile uygulanır. Birinci kat suyunu kaybetmeden ve kristalleşmeler başlamadan yeterli sertliğe ulaşmış ise, ikinci kat uygulanabilir. Bu süre ortam sıcaklığına bağlı olarak 3 - 5 saat olarak düşünülebilir. Katlar arasındaki uygulama süresi 6 saatten kısa olmalıdır

Kür:

MONOCEM KRISTALIZE uygulamasından sonra malzemenin suyunu hızlı kaybetmesi önlenmelidir. Kesinlikle kür sıvıları kullanılmamalıdır. MONOCEM KRISTALIZE, 5-7 gün süreyle mutlaka ıslak tutulmalıdır. Su depolarında, MONOCEM KRISTALIZE uygulamasından 24 saat sonra depo doldurularak kristal oluşum süresi ve nüfus etme derinliği artırılır

Sarfiyat:İlk Kat Sarfiyatı: 1,00 kg/m2 toz ürün

İkinci Kat Sarfiyatı: 1,00 kg/m2 toz ürün 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

·Uygulanacak zeminin sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üstündeyse, uygun sıcaklıklar beklenmelidir.

·+23°C'de uygulanan MONOCEM KRISTALIZE, 1 gün sonra mekanik dayanım kazanır, 7 gün sonra su geçirimsiz hale gelir ve son dayanımına 14 gün sonra ulaşır. Yüksek sıcaklıklar süreyi kısaltır, düşük sıcaklıklar uzatır.

·Dış yüzey uygulamalarında, yüzeyin ilk 24 saat güneşten, rüzgârdan, yağmurdan veya dondan korunması gerekir.

·20 dakika içerisinde tüketilecek miktarda malzeme hazırlanmalıdır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. MONOCEM KRISTALIZE sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 20 kg'lık polietilen takviyeli Kraft torba

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır.  Gerçekte elde edilen değerler,  bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks  ürünleri  hakkında  burada  verilen  bilgiler  ve  özellikle  uygulama  ve  son kullanımlarına  ilişkin  tavsiyeler,  normal                 şartlarda  ve  Sereteks'in  tavsiyeleri doğrultusunda  bu  ürünler  doğru  saklandığı,  muamele  edildiği  ve  uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle  verilmiştir.  Ürünler,  uygulama  yüzeyleri  ve  uygulama  alanları  pratikte oldukça  çeşitlilik  arz  etmektedir.  Bu  nedenle  Sereteks  ürünlerini  kullanırken,  doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks  tarafından  ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi  ve  talimatlara  kesinlikle  uyunuz.  Aksi  halde  oluşabilecek  zararlardan Sereteks  sorumlu değildir.  Ürünün kullanıcısı  ürünü kullanmayı  düşündüğü uygulama  ve  amaç  için  ürünün  uygunluğunu  test  etmelidir.  Sereteks ürünlerinin özelliklerini  değiştirme  hakkı  saklıdır.  Üçüncü şahısların  mülkiyet  hakları gözetilmelidir.  Bütün  siparişlerin  kabulünde,  satış  ve  nakliye  konusundaki  mevcut şartlarımız  esas  alınır.  Kullanıcılar,  her  zaman,  ilgili  ürünün  Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri