SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Çimento + Akrilik Esaslı Su Yalıtım

» Elasticem 2K 566 Tam Elastik Gri

» Elasticem 2K 567 Tam Elastik Beyaz

» Elasticem 2K 568 Esnek Gri

» Duralast 2K UV Sert Elastik

» Elasticem Süper Süper Elastik Gri

» Elastixo 2K 600 Koyu Tam Elastik Gri


 
Elasticem 2K 566 Tam Elastik Gri

 

ÜRÜN TANIMI:

Çimento ve akrilik esaslı iki bileşenli polimer modifiyeli yüksek aderanslı TAM ELASTİK fırça ve püskürtme makine ile uygulanabilen su geçirimsizlik malzemesi. Su geçirimsizlik istenilen beton, brüt beton, çimento bazlı sıva, şap vb. yüzeylere uygulanan soğuk ve sıcak döngüsünden etkilenmeyen çatlak köprüsü oluşturulabilen su izolasyon malzemesidir. Su depoları temel, bodrum duvarları, teras, parapet ve balkonlar, istinat duvarları vb. yerlerde kullanılır.

Kullanım Alanları:

·İç-dış mekânlarda, düşey ve yatay uygulamalarda suyun geldiği yönden, Temel yalıtımlarında, istinat duvarlarında,

·Sehim yapması düşünülen zeminlerde, Teraslarda (Üzeri korunmak şartı ile), WC, banyo, mutfak ve balkon gibi ıslak hacimlerde,

·Olimpik yüzme havuzlarında, Su depolarında

Özellikleri/Avantajları:

·Kolay hazırlanır ve uygulanır. Çalışma süresi uzundur.

·Fırça ve püskürtme makinesi ile uygulanabilir.

·Yüksek esnek yapısı ile rötre çatlaklarını köprüleme özelliğine sahiptir.

·Derzsiz, eksiz, kalıcı, nem ve su geçirmeyen bir kaplama oluşturur.

·Topraktaki kimyasallara ve tuz çözeltilerine dayanıklıdır.

·Su buharı geçirimlidir.

·Durabilitesi yüksektir.

·Donma-çözülme döngüsüne dayanıklıdır.

·Hareket ve titreşimden etkilenen alanlarda kullanılabilir.

·Yüksek yapışma performansı ve esnekliği sayesinde deformasyondan etkilenmeden, şap ve seramik altında su geçirimsiz mükemmel bir tabaka oluşturur.

Bayındırlık Poz No: 04.477 / 2.

Kalite Sınıfı: TS 14891 CM

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Yapıların su ile temas eden çimento esaslı yüzeyleri sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. Yüzeydeki demir ve tahta takozlar çıkarılıp, varsa aktif su kaçakları ve oluşan boşluklar DURAMENT ile doldurulmalı, köşe ve kenarlara en az 6 cm yarıçapında pah yapılmalıdır. Uygulama yüzeyi iyice ıslatılıp ıslak/kuru hale gelinceye kadar beklenmelidir. Uygulama sırasında kaplama malzemesi suyunu hemen kaybeder ve mat bir görünüş alırsa, yüzeyin yeterince ıslatılmadığı ya da hızlı kuruduğu anlaşılır. Bu gibi, havanın sıcak olduğu ya da malzemelerin rüzgârda kaldığı durumlarda mutlaka PRİMAR G yüzey astarı kullanılmalıdır.

Karıştırma: 

B sıvı bileşen temiz karıştırma kabına boşaltılır. A toz bileşen, yavaş yavaş ilave 400-600 devir/dak' lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika, homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3-5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir

Karıştırma Oranı: Karışım Miktarı 20 kg 10 kg

Karışım Yoğunluğu 1,70 kg/litre

Uygulama Yöntemi:

ELASTICEM-2K 566 karışımı, hazırlanan Thoro fırçası yardımı ile iki veya üç kat halinde uygulanır. Her kattaki fırça uygulama yönü, birbirine dik olmalıdır. Katlar arası bekleme süresi ilk kat tamamen kuruduktan sonra uygulamalıdır.(1 gün arayla) ortam koşullarına göre değişir.

Sarfiyat:  ·İlk Kat Sarfiyatı: 1,50 kg/m2 karışım

·İkinci Kat Sarfiyatı: 1,50 kg/m2 karışım Üçüncü Kat Sarfiyatı: 1,00 kg/m2 karışım

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

·ELASTICEM-2K 566 uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +25°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgârlı havalarda da uygulama yapılmamalıdır

·Dış yüzey uygulamalarında, yüzeyin ilk 24 saat güneşten, rüzgârdan, yağmurdan ve dondan korunması gerekir.

·+23°C'de uygulanan ELASTICEM-2K 566, 2 gün sonra mekanik dayanım kazanır, 7 gün sonra su geçirimsiz hale gelir ve son dayanımına 14 gün sonra ulaşır. Yüksek sıcaklıklar süreyi kısaltır, düşük sıcaklıklar uzatır.

·Uygulamada yaş film kalınlığı tek katta 2 mm'yi geçmemelidir. Uygulama en az iki kat olarak yapılmalıdır.

·Üzerinde yürünmesi gereken yerler, DURABODEN şap veya seramik ile kaplanmalıdır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. ELASTICEM-2K 566 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: A Bileşeni 20 kg Kraft torbalarda   

B Bileşeni 10 kg Bidonlarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks  ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari  elverişlilik  ve/veya  belirli  bir  amaca  uygunluk  konusunda verilen  bilgi  ve  talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks  sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve  nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri