SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Yüksek Performanslı Yapıştırıcılar

» Kleberment 93 Granit Dikey Gri

» Kleberment 93B Granit Dikey Beyaz

» Kleberment 94 Granit Yatay Gri

» Kleberment 94B Granit Yatay Beyaz

» Kleberment 95 Flex Gri

» Kleberment 95B Flex Beyaz

» Kleberment 96 Seramik Üzeri Seramik Gri

» Kleberment 97 Doğal Taş Dekor Tuğla Gri

» Kleberment 98 R Hızlı Prizli

» Kleberment 99 R Hızlı Prizli Seramik Üzeri

» Kleberment 100 Kalın Yatak

» Kleberment 101 CT Cam Tuğla Beyaz

» Kleberment Max


 
Kleberment 99 R Hızlı Prizli Seramik Üzeri

 

ÜRÜN TANIMI:

KLEBERMENT 99R, çimento esaslı, seramik, granit, porselen, mermer ve doğal taşların yapıştırılmasında kullanılan, hızlı priz alan, yüksek stabiliteye ve performansa sahip hızlı priz alan yapıştırıcıdır.

Kullanım Alanları:

· İç-dış mekânlarda, yatay uygulamalarda,

· Seramik, granit seramik, büyük boyutlu kayrak taşları, cotto, taban tuğlası ve doğal taş plakaların düzgün olan veya olmayan beton yüzeylerde uygulanmasında,

· Hızlı uygulama ihtiyacı olan yerlerde,

· Yerden ısıtmalı ve endüstriyel zeminlerde,

· Balkonlarda, teraslarda, ıslak hacimlerde,

· Tadilat ve onarımda, seramik üzerine seramik yapıştırma işlerinde mükemmel sonuç verir.

Özellikleri/Avantajları:

· Kolay hazırlanır ve uygulanır.

· Hızlı priz alır.

· Plakaların arka yüzeyine yapıştırma harcının sürülmesi gerekmediği için uygulama hızı artar.

· Akıcı kıvamı sayesinde dişli tarak ile yüzeye kolayca ve hızlı uygulanır.

· İşleme süresi uzundur.

· Yüksek yapışma dayanımına sahiptir.

· Donma - çözülme döngüsüne dayanıklıdır.

· Sıcaklık farklılıklarından doğan gerilmelere ve titreşimlere dayanıklıdır.

Bayındırlık Poz No: 04.013/1      

Kalite Sınıfı: TS EN 12004 - C2F sınıfına uygundur.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı azaltacak her turlu yağ., gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. 5 ila 20 mm derinliğindeki bozuk yüzeyler, iki gün önceden DURAMENT tamir harçları ile tamir edilmelidir. Uygulanacak yüzeyin sıcaklığı, +25°C'nin üstünde ise yüzey nemlendirilmelidir.

Karıştırma:

KLEBERMENT 99R hızlı priz aldığından küçük partiler ile karıştırılmalıdır. Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır. KLEBERMENT 99R, yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, üniform ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3 - 5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.

Karıştırma Oranı:

25 kg toz malzeme içine toplam 6,5 veya 7,00 litre su kullanılır

5 kg toz malzeme için toplam 2 lt su ile karıştırılır.

Uygulama Yöntemi:

Malanın düz tarafı ile uygulama yüzeyine 1 mm kalınlığında KLEBERMENT 99R tabakası tatbik edilir. Açık bekletme süresi olan max 5 dakika içinde kaplanabilecek büyüklükteki alana, KLEBERMENT 99R, malanın dişli tarafı ile üniform kalınlık elde edilecek şekilde tek yönde çekilir. Kalınlıkları farklı seramiklerin veya mermerlerin yapıştırılmasında, uygulama yüzeyindeki bozuklukları kapatmak amacıyla her kaplamanın altına 1 mm kalınlığında harç sürülmesi önerilir. Seramikleri veya mermerleri yerine uygularken yapıştırma harcına tamamen temas etmesini sağlamak için, seramik ya da mermer ıslatılmalıdır. Uygun seramik veya mermer ebadına göre tavsiye edilen derz aralığı bırakılarak uygulama tamamlanır. Bırakılan derz aralıklarının doldurulması için Fugament derz dolguları kullanılmalıdır. Derzlerin fugalanmasına yaklaşık 24 saat sonra geçilebilir.

Sarfiyat:

6 mm Tarak kalınlığında 5 kg/m2

Çift taraflı uygulamalarda 7 kg/m2

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

KLEBERMENT 99R uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +25°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda da uygulama yapılmamalıdır. KLEBERMENT 99R'nin yayılma kalınlığı 15 mm'yi geçmemelidir. (min. 4 mm) Su emmesi yüksek olan seramikler, uygulama öncesinde suya doyurulmalıdır. Kurumaya başlamış KLEBERMENT 99R karışımına kesinlikle su ve yeni malzeme ilave edilmemelidir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. KLEBERMENT 99R sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ:

25 kg' lık polietilen takviyeli Kraft torbalarda  

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek  zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı  saklıdır. Üçüncü şahısların mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün  Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri