SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Akrilik Esaslı Yapıştırıcılar

» Acrilex V4 Likid Yapıştırıcı Beyaz


 
Acrilex V4 Likid Yapıştırıcı Beyaz

 

ÜRÜN TANIMI: Akrilik emülsiyon esaslı yüksek performanslı kullanıma hazır, elastik, su geçirimsiz, seramik vb. çok amaçlı likit yapıştırıcıdır. Seramik, fayans, terracotta vb. kaplama malzemelerinin iç mekânlarda çimento bazlı sıva brüt beton, alçı sıva, alçı blok, betopan, yüzeylere ve eski seramik üzerine seramik uygulamalarında, dış mekânlarda çimento bazlı sıva, brüt beton üzerine seramik, uygulamalarında yapıştırıcı olarak kullanılır.

Kullanım Alanları:

• Küçük ve orta ebatlı yer ve duvar seramiği gibi kaplama malzemelerinin banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde, beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine, iç mekân uygulanmalarında,

• Eski seramik, mozaik, mermer seramik kaplama uygulamalarında,

• Alçı panel, alçı sıva ve boyalı zeminler üzerine seramik yapıştırılmasında,

• Isı yalıtım levhalarının yapıştırılmasında kullanılır.

Özelikleri/Avantajları:

• Kullanıma hazırdır. Pratik ve temiz çalışma imkanı tanır.

• Kolay taraklanabilir.

• Yüksek yapışma gücüne sahiptir.

• Bina hareketlerinden kaynaklanan yüzey gerilimlerine dayanıklıdır.

• Uzun çalışma süresine sahiptir

Bayındırlık Poz No: 04.013/1      

Kalite Sınıfı: TS EN D2TE sınıfına uygundur.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı azaltacak her turlu yağ., gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. 5 ila 20 mm derinliğindeki bozuk yüzeyler, iki gün önceden DURAMENT tamir harçları ile tamir edilmelidir. Uygulanacak yüzeyin sıcaklığı, +25°C'nin üstünde ise yüzey nemlendirilmelidir.

Karıştırma: Uygulamaya başlamadan önce karıştırılmalıdır.

Uygulama Yöntemi: Malanın düz tarafı ile uygulama yüzeyine 1 mm kalınlığında AKRILEX V4tabakası tatbik edilir. Açık bekletme süresi olan 25 dakika içinde kaplanabilecek büyüklükteki alana, AKRILEX V4, malanın dişli tarafı ile üniform kalınlık elde edilecek şekilde tek yönde çekilir. Kalınlıkları farklı seramiklerin veya mermerlerin yapıştırılmasında, uygulama yüzeyindeki mermerleri yerine uygularken yapıştırma harcına tamamen temas etmesini sağlamak için, seramik ya da mermer harcın içinde yüzdürülür. Uygun seramik veya mermer ebadına göre tavsiye edilen derz aralığı bırakılarak uygulama tamamlanır. Bırakılan derz aralıklarının doldurulması için Fugament derz dolguları kullanılmalıdır. Derzlerin fugalanmasına yaklaşık 24 saat sonra geçilebilir.

Sarfiyat: Tüketim Ortalama 2,5-3 kg/m²

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

AKRILEX V4 uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +25°C’nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgârlı havalarda da uygulama yapılmamalıdır. AKRILEX V4 ün yayılı kalınlığı 8 mm'yi geçmemelidir. (min. 4 mm) Su emmesi yüksek olan seramikler, uygulama öncesinde suya doyurulmalıdır. Kurumaya başlamış AKRILEX V4 karışımına kesinlikle su ve yeni malzeme ilave edilmemelidir.

AKRILEX V4 ile yapıştırılan karoların en az 10 gün direkt su ile temasından kaçınılmalıdır. Eski seramik üzerine seramik uygulamalarında ürünün kuruma süresi, ortam koşullarına ve seramik ebadına bağlı olarak 1-2 haftaya çıkabilir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. AKRILEX V4 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 5-10 kg’ lık plastik kova

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri