SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Kür Malzemeleri

» Curetech HC

» Curetech AC


 
Curetech AC

 

ÜRÜN TANIMI: Beton, sıva, çimento esaslı yüzey sertleştiriciler ve harçlardaki hızlı su kaybını önleyici ve karışım suyunun buharlaşması sonucu çatlak oluşma riskini önlemek için ve betonu optimum sertliğe ulaştırmak için akrilik reçine esaslı tek bileşenli kür malzemesidir.

Kullanım Alanları:
• Hava alanı ve saha betonlarında
• Beton yol uygulamalarında,
• Kanal ve kanalet betonlarında,
• Nemin düşük, buharlaşmanın ve hava akımlarının fazla olduğu yerlerdeki beton dökümlerinde kullanılır

Özelikleri/Avantajları:
• Oluşturduğu film tabakası ile betonun içindeki nemi muhafaza ederek, çimentonun hidratasyonunu sağlar
• Çuval, telis ve sulama gibi benzeri kür yöntemlerine alternatif olarak, daha etkin ve daha ekonomik bir yöntemdir
• Daha sert ve tozumaz bir yüzey sağlar. Yüzeydeki, hızlı kurumanın neden olduğu rötre (shrinkage) çatlaklarını azaltır.
• Taze betonun içine işleyerek, tabaka bırakmaz; yüzeyden soyulmaz ve tozumaz.
• Kürlenmiş yüzeyde çimento ve reçine esaslı tüm uygulamalar yapılabilir.
• Kapalı alanlarda kullanılmaya uygundur.
• Uygulaması basittir, işçilik giderlerini azaltır.
• CURETECH AC solvent içermez

Kalite Sınıfı: ASTM C 309 Tip 1 sınıfı

UYGULAMA DETAYLARI:
Uygulama Yöntemi:
CURETECH AC, yeni dökülmüş betonun üzerine homojen olacak şekilde püskürtülerek veya rulo ile uygulanmalıdır. CURETECH AC, saha, yol ve döşeme betonların mastarlanmış yüzeylerine ve kalıplı betonların, kalıplar söküldükten sonra parlaklığını kaybetmiş yüzeylerine uygulanır

Sarfiyat:
CURETECH AC’ nın ortalama sarfiyatı 0,25 kg/m2'dir. Açık havada ve rüzgârlı ortamlarda etkin kürlemenin sağlanması için, ilk kat uygulamasını takip eden 6 saat içinde ikinci tabaka uygulanabilir. Gölgede kalan iç yüzeylerde sarfiyat azalır. Ayrıntılı bilgi için SERETEKS Teknik Servisine danışılmalıdır

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
CURETECH AC’ nın beton yüzeyine püskürtülerek uygulanması, üniform bir yapı elde edilmesi için önerilir. Uygulanmış CURETECH AC’nın etki süresi; film kalınlığına, hava şartlarına, UV ışınlarına maruz kalma derecesine ve beton yüzeyinin durumuna bağlı olarak değişebilir. CURETECH AC uygulanmış yüzeylere kaplama yapılması düşünüldüğü takdirde, kür yüzeyden solventle yıkayarak veya mekanik aşındırma yöntemleri ile temizlenmelidir. CURETECH AC rulo ile ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Malzemeyi dengeli bir şekilde dağıtarak, göllenme oluşmasına izin verilmemelidir. Homojen olmayan uygulamalarda, bölgesel renk farklılıkları oluşabilir. Uygulamayı takip eden günler içinde bölgesel renk farklılıkları azalacaktır. CURETECH AC, üzerindeki trafik ve aşınmaya bağlı olarak zaman içinde yüzeyden aşınarak kalkar. CURETECH AC solvent içerir. Depolama ve uygulama alanlarına ateşle yaklaşmak tehlikelidir. Depolama ve uygulama alanları havalandırılmalıdır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:
Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CURETECH HC sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 30 kg'lık Teneke Kutu
180 kg'lık Varil

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:
Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:
Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:
Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri