SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Yüzey Astar Ürünleri

» Primar Konsantre

» Primar G

» Primar 300 T

» Primar E

» Primar D

» Primar P

» Primar Pürüzol Tec

» Primar Jips

» Primar WP

» Primar HD


 
Primar P

 

ÜRÜN TANIMI:
Çimento esaslı seramik kaplı eski duvar yüzeylerin üzerine son kat kaplama öncesinde yeni yüzey elde etmek için kullanılan yüzey yenileme astarıdır. Mala ile uygulanır.

Kullanım Alanları:
• İç mekânlarda, düşey yüzeylerde ve tavanlarda,
• Alçı, kireç ve çimento esaslı sıva harçlarının brüt beton yüzeylere adanasını artırmak için,
• Tavan sıvaları için astar olarak, aderansını, çalışma süresini ve işlene bilirliğini artırmada kullanılır.

Özellikleri/Avantajları:
• Uygulaması kolaydır.
• Su ile karıştırılır.
• Seramik ve parlak duvar yüzeylerin yeni yüzey haline getirilmesi için kullanılan macun kıvamında astar.

Bayındırlık Poz No: 04.477 / 2.

Kalite Sınıfı: TS 14891 CM

UYGULAMA DETAYLARI:
Yüzey Hazırlığı:
Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas, mantar, yosun ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmelidir.

Karıştırma:
PRIMAR P çalışma kovası içinde teslim edilmektedir. 12 kg'lık kovanın içerisine 4 ila 6 litre su ilave edilip 400 - 600 devir/dak.'lık bir karıştırıcı ile 3 - 5 dakika, homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. PRIMAR P ile çalışılırken zaman zaman malzeme karıştırılmalıdır.

Uygulama Yöntemi:
Karıştırılmış PRIMAR P, teks türlü rulo ,le önceden hazırlanmış yüzeye uygulanır. PRIMAR P, uygulandığı yüzeyde ilk kürünü hızlı alır. Uygulamadan önce yüzeyin emiciliği ve sağlamlığı test edilmelidir. Uygulanan PRIMAR P yüzeyde kuruduktan sonra çimento ve özellikle alçı esaslı sıvaların uygulanmasına 24 saat sonra geçilir.

Sarfiyat: Yüzey emiciliğine pürüzlülüğüne bağlı olarak 150-250 gr/m2

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
PRIMAR P uygulamasında, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Dış yüzeylerde kullanılmamalıdır. (Kaba sıva uygulamaları için uygun değildir.) Uygulama sırasında ve sonrasında astarın kirlenmesini önleyiniz. PRIMAR P, nem oranının yüksek olduğu ortamlar için uygun değildir. (Örneğin hamam, sauna, yüzme havuzu ve banyolar vb.) PRIMAR P ile çalışırken ürünü ara sıra karıştırınız.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:
Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir PRIMAR P sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 20 kg Kraft torbalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:
Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:
Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar

SORUMLULUK:
Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri