SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Çimento Esaslı Onarım

» Durament 90 İ Tamir Harcı İnce

» Durament 90 K Tamir Harcı Kaba

» Durament HD 98 C Yapısal Koyu

» Durament HD 98 S Yapısal Akışkan

» Durament HR-1 Saatlik Dayanım

» Durament HR-4 Grout

» Durament RM 505 Sabitleme Harcı

» Durament RM 507 Sabitleme Harcı


 
Durament HD 98 C Yapısal Koyu

 

ÜRÜN TANIMI: DURAMENT HD 98 C, Tek bileşenli Çimento esaslı, polimer modİfiyeli, lif donatılı, su geçirmez, yüksek aderanslı özel çimento ve agregalar içeren ayrışmayan beton yüzeyler için thixotropik yapısal tamir ve kalıplama harcı.

Kullanım alanları:

· Betonarme yapı elemanlarının onarımında,

· Betonların sülfat ve klor etkilerine karşı korunmasında,

· Deniz yapılarının onarım ve bakımında,

· Yer altında kalan sanat yapılarının onarımı ve korunmasında,

· Yüksek dayanımlı beton elemanların yüzey bozukluklarının tamiri ve yüzeylerinin tesviyesinde

· Brüt betonlarda geçirimsiz ve sağlam bir tabaka elde edilmesinde,

· Hafif ve orta ağırlıkta trafik yükü olan, özel kaplamalar gelecek döşemelerde ve yüzey tamiratlarında kullanılır,

· Tie-rod deliklerinin doldurulmasında kullanılır.

Özelikleri/Avantajları:

· Yalnız su ile karıştırılır, kolay uygulanır.

· Beton ve donatıya yüksek aderans sağlar.

· Yüksek basınç dayanımına sahiptir.

· Yüksek tiksotropik özellik gösterir.

· Su geçirimsizdir. Donma-çözülme döngüsüne dayanıklıdır.

· Klor ve sülfat ataklarına dayanıklıdır.

· Yağlara karşı dayanıklıdır.

· Büzülmez.

Bayındırlık Poz No: 04.613/3b

Kalite Sınıfı: EN 1504- 3 Standardı / R3 sınıfına uygundur.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: Yapıların tamir edilecek çimento esaslı yüzeylerinin sağlam, taşıyıcı, tozsuz ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmelidir. Yüzeydeki demir ve tahta takozlar çıkarılıp, 2 cm derinliğe kadar olan boşluklar DURAMENT HD 98 C ile doldurulmalıdır. Uygulama yüzeyi suya doyurulmalı fakat yüzeyde serbest su kalmamalıdır.

Karıştırma: Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kovasına boşaltılır. DURAMENT HD 98 C yavaş yavaş ilave edilerek 400 - 600 devirli bir karıştırıcı ile homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar 4 dakika karıştırılır. Yaklaşık 4 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.

Karıştırma Oranı: 25 kg toz malzeme içine toplam, 5,5 veya 6,00 litre su kullanılır.

Uygulama Yöntemi: Hazırlanan harç, yüzeye kalınlığı 10 mm ile 40 mm arasında olacak şekilde mala ile uygulanır. Harcın suyunu çekmesi beklenir ve sıvacı fırçası ile çekmiş harcın üzerine su serpilerek yüzey, çelik veya ahşap mala ile istenilen şekilde bitirilir. Atmosfere açık geniş yüzeyler, özellikle sıcak, kuru veya rüzgârlı ortamlar, uygulama sonrasında 24 – 48 saat süreyle ıslak çuval, su ya da özel kür maddeleri ile hızlı buharlaşmaya karşı korunmalıdır.

Sarfiyat:

10 mm kalınlık için 19,20 kg/m2 toz üründür.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Tamir harcı +20°C sıcaklıkta 45 dakika içinde uygulanmalıdır. Bu süre +30°C'de 20 – 25 dakikadır. Çimento esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığından ve havadaki bağıl nemden etkilenebilir . Düşük sıcaklıklarda hidratasyon yavaşlar, bu da tava ömrünü ve çalışma süresini uzatır. Yükse sıcaklıklar, hidratasyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin prizini tamamlaması için, ortam ve zemin sıcaklığı izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Dış yüzey uygulamalarında, yüzeyin uygulama sonrasında ilk 24 saat güneşten, rüzgardan, yağmurdan veya dondan korunması gerekir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

AMBALAJ: 25 kg Kraft torbalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda, kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ: Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar  deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler,  bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

SORUMLULUK: Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde  oluşabilecek  zararlardan Sereteks  sorumlu değildir.  Ürünün kullanıcısı  ürünü kullanmayı  düşündüğü uygulama  ve  amaç  için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların  mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde,  satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır.  Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün  Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri