SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Çimento Esaslı Onarım

» Durament 90 İ Tamir Harcı İnce

» Durament 90 K Tamir Harcı Kaba

» Durament HD 98 C Yapısal Koyu

» Durament HD 98 S Yapısal Akışkan

» Durament HR-1 Saatlik Dayanım

» Durament HR-4 Grout

» Durament RM 505 Sabitleme Harcı

» Durament RM 507 Sabitleme Harcı


 
Durament HR-4 Grout

 

ÜRÜN TANIMI:

Özel çimento esaslı, erken yüksek dayanımlı, akışkan, lif donatılı, granülometrik kuvarz özel agregalı, donma, çözünme, tuzlanmaya, yakıt ve yağlara karşı dirençli, akıcı dökülebilir özel grout harcı.

Kullanım Alanları:

· Makine temelleri

· Ray yatakları

· Prefabrike yapılardaki kolonlar

· Beton ankrajlamalar (gömerek sabitleme)

· Çatlaklar, boşluklar ve oyukların doldurulması

· Mesnet plakalarında

Özellikleri/Avantajları:

DURAMENT HR-4 harçları sadece su eklenerek kullanılan, ekonomik, uygulaması kolay malzemedir. Aşağıdaki özellikleri sağlar.

· Hazırlanması kolaydır, sadece su eklenir

· Akıcı özeliktedir

· Hızlı dayanım kazanır

· Kıvamı ayarlanabilir

· Son dayanımları yüksektir

· Darbe ve titreşimlere dirençlidir

· Korozif ve zehirli değildir

· Büzülmeden sertleşerek hacmi tamamen doldurur.

Bayındırlık Poz No: 04.613/3-C

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Beton, harç, taş: Uygulama yapılacak yüzey sağlam, temiz olmalı, kalıntı, buz, birikmiş su, gres, yağ, çimento şerbeti, eski kaplamalar ve oynak, gevşek parçalardan arındırılmalıdır.

Çelik: Yüzeyler temiz olmalı ve gres, yağ, pas ve kesme talaşı bulunmamalıdır.

Yüzey, yüksek basınçlı su jeti, pürüzlendirme, kumlama, gibi uygun mekanik yüzey hazırlama  teknikleri  ile  temizlenerek  hazırlanmalıdır.  Doygun  yüzey  kuru şartlarını sağlandığından  emin  olmak  için  beton  yüzeyler  uygulamadan  önce  2–6  saat boyunca temiz su ile nemlendirilmelidir. 

Yüzeyde  bulunan  aşırı  ve  birikmiş  sular  uygulamadan  önce  yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. 

Karıştırma:

Temiz bir karıştırma kabı içerisine gerekli miktardaki karışım suyunun üzerine torbadaki toz malzemenin yarısı  katılıp  düşük  devirli  (en  fazla  500  devir/dakika)  mekanik  bir  karıştırıcıyla, homojen  oluncaya  kadar  karıştırılır.  Daha  sonra  tozun  geri  kalan  kısmı  eklenip topaksız  olacak      şekilde  tekrar  karıştırılır.  Belirtilen  miktardan  daha  fazla  su eklemeyiniz. En az 3 dakika karıştırınız.

Karıştırma Oranı:

25 kg toz malzeme içine toplam 5,5 veya 6,0 litre su kullanılır.

Uygulama Yöntemi:

Karıştırdıktan hemen sonra harcı uygulama yerine dökünüz.  Harcın içinde hapsedilmiş hava kabarcıklarının çıktığından emin olunmalıdır aksi durumda sürüklenmiş hava grout harcının yüzeye tam temasını engelleyecektir. Temel plakalarının altının doldurulması işlemi sırasında harcın akışkanlığını sağlamak için döküm noktasından yeterli derecede basınç uygulanmasına dikkat edilmelidir. Ürünün genleşme özelliğinden maksimum fayda sağlanabilmesi için grout harcı mümkün olduğunca çabuk (en fazla 15 dakika içinde) uygulanmalıdır.

Sarfiyat:

1 litre harç için yaklaşık 2 kg toz. 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Yüzey Sıcaklığı: En az +5°C / En fazla +30°C

DURAMENT HR-4 harcını  sadece  doldurma  işlemleri  için  kullanınız.  Uygulama kalınlığı: her kat için 10–30 mm olmalıdır. Şayet daha kalın uygulama yapılacak ise; 100 mm'ye kadar: 5–10 mm ince çakıl, 150 mm'ye kadar: 5–15 mm ince çakıl katılabilir. Katılacak yıkanmış,  temiz çakıl miktarı DURAMENT HR-42 ün yarısından fazla olmamalıdır İlave çakıl katılması (tercihen  doğal  çakıl)  halinde, akıcılıkta dozajının düşmesi nedeniyle dayanımlarda %20–40 düşme meydana gelebilir. Uygulamadan sonra kür ihmal edilmemelidir. Don riskinin olduğu durumlarda uygulamayınız.

Harcın açıkta kalan yüzeylerini mümkün olduğunca küçük tutunuz ve uygun yöntemlerle  (ıslak  tutmak, ıslak  bezlerle  örtmek  vb.)  veya  kür  malzemeleri  ile erken kurumayı önleyiniz. Soğuk  havalarda  sıcaklığın  sabit  tutulması  için  koruyucu  örtüler  kullanınız  veya gereken diğer önlemleri alınız

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

AMBALAJ:

25 kg' lık Kraft torbalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda,  kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri