SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Çimento Esaslı Onarım

» Durament 90 İ Tamir Harcı İnce

» Durament 90 K Tamir Harcı Kaba

» Durament HD 98 C Yapısal Koyu

» Durament HD 98 S Yapısal Akışkan

» Durament HR-1 Saatlik Dayanım

» Durament HR-4 Grout

» Durament RM 505 Sabitleme Harcı

» Durament RM 507 Sabitleme Harcı


 
Durament RM 507 Sabitleme Harcı

 

ÜRÜN TANIMI:

Çimento esaslı, polimer takviyeli, tamir ve montaj işlerinde ve su kaçaklarının yalıtımında kullanılan, hızlı priz alan, klorid içermeyen tamir ve montaj harcı.

Kullanım Alanları:

Kısa sürede kullanıma açılması gereken pencere ve kapı kasalarının montajında, betondaki boşlukların tamiratında, tie-rod boşlukların doldurulmasında, beton kenar tamirlerinde ve soğuk derz tamiratlarında su kaçaklarının yalıtım öncesi tıkanmasında kullanılır.

Özellikleri/Avantajları:

 

· Uygulandıktan çok kısa zaman sonra yüksek aderans ve dayanıklılık

· Uygulama kolaylığı ve hızlı priz alma

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Uygulama yapılacak zemin yüzeyi veya montaj deliği temiz olmalı, kirden, tozdan ve zayıf parçacıklardan arındırılmış olmalıdır. Eğer çatlak tamiri yapılacaksa, uygulama yapılacak yer olabildiğince derin formda hazırlanmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey mutlaka önceden ıslatılmalıdır. Malzeme hızlı priz alacağından dolayı uygulama yapılacak kadar malzeme hazırlanmalıdır.

Karıştırma:

Temiz bir karıştırma kabı içerisine gerekli miktardaki karışım suyunun üzerine torbadaki toz malzemenin yarısı katılıp düşük devirli  (en fazla 500 devir/dakika)  mekanik bir karıştırıcıyla, homojen oluncaya kadar karıştırılır.  Daha sonra tozun geri kalan kısmı eklenip topaksız olacak şekilde tekrar karıştırılır.  Belirtilen miktardan daha fazla su eklemeyiniz. En az 3 dakika karıştırınız.

Karıştırma Oranı:

Su/Toz oranı ağırlıkça 0,16–0,19 arasında olacak şekilde, 25 kg toz malzemeye istenilen kıvama gelinceye kadar 5,00–5,75 litre su eklenir.

Uygulama Yöntemi:

- Montaj yapılması:

1 hacim temiz su içerisine, 2,5 hacim DURAMNET RM 507 ilave edilerek karışım plastik kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Malzeme hızlı sertleşeceğinden dolayı uzun süreli karıştırmalardan kaçınılmalıdır.

1 dm3'ün üzerindeki uygulamalarda malzeme harç kumu ile karıştırılmak suretiyle uygulanmalıdır.

- Çatlakların izole edilmesi:

1 hacim temiz su içeresine, 3 hacim DURAMNET RM 507 ilave edilerek karışım plastik kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Malzeme hızlı sertleşeceğinden dolayı uzun süreli karıştırmalardan kaçınılmalıdır.

Hazırlanan karışım bir mala yardımıyla bastırılarak doldurulmalıdır. Malanın basıncı, harç kendini çekene kadar sürdürülmelidir.

- Dikey ve tavan uygulamalarında:

1 hacim temiz su içeresine, 3 hacim DURAMNET RM 507 ilave edilerek karışım plastik kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve uygulama yapılır.

Uygulama sonrası malzeme taze durumda iken aletler su ile temizlenmelidir. 

Belirtilen süreler 20°C yüzey ve ortam sıcaklığında geçerlidir, düşük ısıda süre uzar, yüksek ısıda süre kısalır.

Sarfiyat:

1 litre taze harç için ~2,5 kg kuru toz gereklidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Yüksek sıcaklıklarda çalışırken işlene bilirlik süresi kısalır, düşük sıcaklıklarda ise dayanım kazanma hızı yavaşlar. Ürün ortam koşullarına göre 5–20 dakikada prizini alır. Priz süreleri laboratuvar ortamında (20±2) oC' de tespit edilmiştir.  Sıcak havalarda priz kısalabilir, soğuk havalarda ise uzayabilir

Erken kurumayı önlemek için açıktaki yüzeyler uygun kür malzemesi ile veya önerilen başka kür metotları ile küre tabi tutulmalıdır

Ortam sıcaklığına bağlı olarak 3 – 10 dakika arası. Ürünün su ile karıştırıldıktan hemen sonra kullanılması tavsiye edilir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

AMBALAJ:

25 kg' lık Kraft torbalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda,  kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks'in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks'in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks'e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri