SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Epoksi Esaslı Onarım

» Epodur 52 Tamir Harcı

» Epodur 51 Tamir Harcı

» Epodur 1520 Bağ Astarı

» Epodur 1602 Enjeksiyon

» Epodur Antipox Antipas

» Epodur 22 Grout


 
Epodur 51 Tamir Harcı

 

ÜRÜN TANIMI: Solventsiz epoksi esaslı, Betonu betona yapıştırmada, tamiratında, çelik, demir, vb. malzemelerin beton yüzeylere sabitlenmesinde, kırık merdiven kenarlarının vb. yerlerin yapıştırılmasında kullanılan thixotropik yatay ve dikey yüzey beton tamir ve sabitleme harcı.

Kullanım alanları: Yapısal yapıştırıcı olarak:

· Beton elemanlar

· Sert doğal taş

· Seramik, prefabrik hafif beton yapı elemanları

· Harç, tuğla, bloklar, tuğla duvar vb.

· Çelik, demir, alüminyum

· Ahşap

· Poliester, epoksi

· Cam

Hızlı kür alan tamir harcı olarak:

· Köşeler ve kenarlar

· Delik ve boşluk doldurma

· Derz kenarları

Derz dolgusu ve çatlak kapatma:

· Rijit derz dolgusu

· Çatlak dolgusu ve kapatma (hareketsiz)

Özelikleri/Avantajları:

· Kolay karıştırılır ve uygulanır 

· Kuru ve nemli beton yüzeyler için uygundur 

· Birçok yapı malzemesine çok iyi yapışır

· Yüksek dayanımlı yapıştırıcıdır

· Tiksotropik: sarkma yapmaz ve düşey ve baş üstü uygulamalar için uygundur

· Solvent içermez

· Rötresiz sertleşir

· Bileşenleri farklı renklerdedir (karıştırma kontrolü için)

· Astar gerektirmez

· Yüksek başlangıç ve nihai dayanım

· İyi aşınma dayanımı

· Tek üründe yapıştırıcı ve dolgu özelliği 

· Sıvılara ve su buharına karşı geçirimsizdir

· İyi kimyasal dayanımlıdır.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: Beton, harç, taş, tuğla: Çimento şerbeti ve kirlilik içermeyen açık gözenekli bir yüzey elde etmek için yüzey, sağlam, kuru, temiz ve çimento şerbeti, buz, göllenmiş su, gres, yağ, kaplamalar vb. yabancı maddeler arındırılmış ve tüm gevşek veya oynak parçalar, diğer kirleticiler uzaklaştırılmış olmalıdır.

Çelik: Kabul edilebilir bir kalitede kumlama ve vakum ile temizlenmeli ve doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Çiy noktası koşullarından kaçınınız.

Karıştırma: A+B bileşenlerini en az 3 dakika boyunca spiral uçlu elektrikli karıştırıcı ile düşük hızda (en fazla 600 dev/dak) malzeme düzgün kıvamlı ve homojen gri renkte olana kadar karıştırınız. Karıştırırken fazla hava sürüklenmemesine dikkat ediniz. Ardından tüm karışımı temiz bir kaba boşaltınız ve 1 dakika daha hava sürüklenmesini en aza indirmek için düşük hızda karıştırınız. Yalnızca pota ömrü içerisinde kullanılabilecek miktarı karıştırınız.

Karıştırma Oranları: A Bileşeni  B Bileşeni = 3 : 2 ağırlıkça veya hacimce

Uygulama Yöntemi: İnce yapıştırıcı olarak kullanılacağı zaman karıştırılmış yapıştırıcı hazırlanmış yüzeye spatula, mala, taraklı mala (veya eldivenle korunmuş ellerinizle uygulayınız). Tamir harcı olarak kullanılacağı zaman kalıp kullanınız. Metal profilleri düşey yüzeyde yapıştırmak amaçlı kullanılacağı zaman uygulanan yapıştırıcının kalınlığına (en fazla 5mm) ve oda sıcaklığına bağlı olarak en az 12 saat boyunca payandalarla bastırarak destekleyiniz. Sertleştikten sonra aderansı bir çekiçle yüzeye hafifçe vurarak kontrol ediniz.

Sarfiyat: Yüzey koşullarına bağlı olarak 0,3-0,8 kg / m²

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Tamir harcı +20°C sıcaklıkta 45 dakika içinde uygulanmalıdır. Bu süre +30°C'de 20-25 dakikadır. Düşük sıcaklıklarda hidratasyon yavaşlar, bu da tava ömrünü ve çalışma süresini uzatır. Yükse sıcaklıklar, hidratasyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin prizini tamamlaması için, ortam ve zemin sıcaklığı izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Dış yüzey uygulamalarında, yüzeyin uygulama sonrasında ilk 24 saat güneşten, rüzgârdan, yağmurdan veya dondan korunması gerekir.

AMBALAJ: A(3)+B(2)=5 kg set Teneke kutu

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri