Epodur 22 Grout
ÜRÜN TANIMI: EPODUR-22, solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin bileşiminden oluşan döküm harcıdır. Karıştırıldığında akıcı, kendiliğinden yayılan epoksi döküm harcı (grout) elde edilir.
Kullanım alanları: Beton, taş, harç, çelik, alüminyum, asbestli çimento, polyester, ahşap ve epoksi esaslı malzemeler üzerine uygulanabilen, kendiliğinden yayılan, akıcı epoksi harçtır.
Yapısal yapıştırıcı olarak;
· Donatı filizi (düşey açılmış deliklerde) ekiminde
· Ankraj işlerinde
· Destek ve bağlantı elemanlarında
Döküm harcı olarak;
· Yol kenarlarındaki bariyerlerin tespitinde
· Mesnet plakalarında
· Makine temellerinde
· Köprülerin mekanik derzlerinde
· Köprü mesnetlerinde
· Ray montajı amacıyla;
· Kreyn/vinç raylarında
· Tünellerde
· Köprülerde.
Özelikleri/Avantajları:
· Solvent içermez
· İnce kat kalınlıklarında bile akıcılık özelliği iyidir
· Büzülme yapmaz
· Hafif rutubetli ama ıslak olmayan yüzeylere uygulanabilir
· Hızlı sertleşir
· Yüksek mekanik özelliklere sahiptir
· Karışıma hazır bileşenler ambalajında oranlanmıştır.
Bayındırlık Poz No: 04.613 / 8-e
UYGULAMA DETAYLARI:
Yüzey Hazırlığı: Beton, harç, taş: Yüzey, yüksek basınçlı su jeti, pürüzlendirme, kumlama, gibi uygun mekanik yüzey hazırlama teknikleri ile temizlenerek hazırlanmalıdır.
Çelik: Çelik yüzeyler SA 2½ (İsveç standardı) uygun olarak püskürterek temizleme veya vakumlama yöntemleri ile hazırlanmalıdır. Epoksi ve polyester yüzeyler için kalın dişli zımpara kâğıdı ile zımparalanması tavsiye edilen yöntemlerdir. Şüphe halinde önce küçük bir alanda deneme yapınız.
Karıştırma: B bileşenini A bileşenine ekleyiniz ve düşük devirli elektrikli karıştırıcı (en fazla 250 dev/dak ) ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Hava sürüklemekten kaçınınız.
Karıştırma Oranları: Ağırlıkça A:B:C= 2: 4: 9
Hava sıcaklığına ve istenilen akıcılığa göre C bileşenin kullanım oranı ayarlanabilir. Karışım oranları değiştiği takdirde ürünün dayanım ve yapışma değerlerinin de değişeceği unutulmamalıdır.
Uygulama Yöntemi: Uygulamadan önce karışımı sürüklenen havanın atılması için kısa bir süre bekletiniz. Ürünü açıklığa (oluğa) boşaltınız ve malzemenin hareketini devam ettirebilecek yeterli basıncı (15–20 cm) sağlayınız. Bir taraftan döküm yapınız. Gerekli hava çıkışının sağlandığından emin olunuz. Eğer gerekliyse çelik çubuk veya zincir ile groutun akışına yardımcı olunabilir. Büyük hacimler tabakalar halinde dökülmelidir.
Sarfiyat:1 mm kalınlık için yaklaşık 2 kg/m² (yüzeyin durumuna, desenine, sıcaklığa ve zayiata bağlıdır.) 15 kg ürün seti ile ~7 lt harç elde edilir.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
Tamir harcı +20°C sıcaklıkta 45 dakika içinde uygulanmalıdır. Bu süre +30°C'de 20 – 25 dakikadır. Düşük sıcaklıklarda hidratasyon yavaşlar, bu da tava ömrünü ve çalışma süresini uzatır. Yükse sıcaklıklar, hidratasyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin prizini tamamlaması için, ortam ve zemin sıcaklığı izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Dış yüzey uygulamalarında, yüzeyin uygulama sonrasında ilk 24 saat güneşten, rüzgârdan, yağmurdan veya dondan korunması gerekir
ALETLERİN TEMİZLENMESİ:
Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.
AMBALAJ: 15 kg set (A+B+C)
A Bileşeni: 2 kg teneke kutu. B Bileşeni: 4 kg teneke kutu.C Bileşeni: 9 kg plastik kova
DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Orijinal açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda, kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.
GÜVENLİK TAVSİYELERİ:
Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.
|