SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Epoksi Esaslı Onarım

» Epodur 52 Tamir Harcı

» Epodur 51 Tamir Harcı

» Epodur 1520 Bağ Astarı

» Epodur 1602 Enjeksiyon

» Epodur Antipox Antipas

» Epodur 22 Grout


 
Epodur 1602 Enjeksiyon

 

ÜRÜN TANIMI:

EPODUR 1602, epoksi esaslı, iki bileşenli, düşük viskoziteni, 1 mm’ye kadar olan çatlaklara basınçla enjekte edilmek üzere geliştirilmiş enjeksiyon malzemesidir.

Kullanım alanları:

1 mm’ye kadar çatlakların onarılmasında, Betonarme, taş vb. yapıların enjeksiyonla onarımında, Güçlendirme amacıyla çelik sargının (kuşaklama), betonarme veya taş ile arasında kalan boşlukların doldurulmasında enjeksiyon reçinesi olarak kullanılır

Özelikleri/Avantajları:

Kılcal çatlaklara derinlemesine penetre olur. Yüksek mekanik dayanımlara sahiptir. Betona yüksek aderans sağlar. Düşük viskoziteye sahiptir, düşük basınçlarla bile rahatlıkla enjekte edilir. Solvent içermez

Bayındırlık Poz No: 04.613/8-

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı:

Yüzeydeki sıva, tüm çatlak düzlemi belirlenebilecek şekilde alınmalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzey toz, yağ ve inşaat atığından arındırılıp, yüzeydeki hasarlı ve gevşek beton parçaları temizlenmelidir. Yüzeyde su akıntısı varsa, drene edilmeli veya uygun bir tıkaç ile kapatılmalıdır Çatlağın genişliğine, derinliğine ve ortam koşullarına göre karar verilerek, çatlak düzleminin her iki tarafından şaşırtmalı olarak uygun aralıklar (~20 - 25 cm) ile delikler açılmalıdır. Bu delikler çatlak düzlemini delip diğer tarafa geçecek derinlikte olmalı ve çatlak düzlemi ile yaklaşık 45°’lik açı yapacak şekilde açılmalıdır. Açılan delikler içerisine hava tutularak toz ve serbest parçacıklar uzaklaştırılmalı ve içerisine pakerler çakılıp, sıkılarak sabitlenmelidir. Tüm pakerler yerleştirildikten sonra, paker çevreleri ve çatlak üzeri EPODUR 1602 ile kaplanarak sızdırmazlığı ve rijitliği sağlanmalıdır. Ortam ve hava koşullarına göre en erken 12 saat sonra uygun enjeksiyon aparatı kullanılarak enjeksiyon işlemine başlanmalıdır.

Karıştırma:

A+B bileşenlerini en az 3 dakika boyunca spiral uçlu elektrikli karıştırıcı ile düşük hızda (en fazla 600 dev/dak) malzeme düzgün kıvamlı ve homojen gri renkte olana kadar karıştırınız. Karıştırırken fazla hava sürüklenmemesine dikkat ediniz. Ardından tüm karışımı temiz bir kaba boşaltınız ve 1 dakika daha hava sürüklenmesini en aza indirmek için düşük hızda karıştırınız. Yalnızca pota ömrü içerisinde kullanılabilecek miktarı karıştırınız

Karıştırma Oranı:

A Bileşeni: 2 kg B Bileşeni 1 kg

Uygulama Yöntemi:

Hazırlanan EPODUR 1602 karışımı, tek bileşenli enjeksiyon pompası haznesine dökülerek, 0 ile 40 bar arasındaki uygun bir basınçla, en düşük seviyedeki pakerden enjeksiyonu başlanmalıdır.  EPODUR 1602 bir üst pakerden taşmaya başladığında, çatlak içerisindeki h avanın boşaldığı ve yerine enjeksiyon malzemesinin dolduğu anlaşılmalıdır. Enjeksiyon hortumu, bulunduğu pakerden çıkartılıp bir üst pakere takıldıktan sonra, işleme en üst pakere kadar aynı şekilde devam edilmelidir. En üst pakerden malzeme taştığında, çatlak düzleminin enjeksiyon malzemesi ile dolduğu kabul edilerek EPODUR 1602 uygulaması bitirilmelidir. EPODUR 1602 uygulamasından en az 24 saat sonra, yüzeye yapılacak diğer uygulamalar için paker uçları kesilebilir.

Sarfiyat:

1 litre boşluk için 1,06 kg’dır

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulama yapılırken ortam ve yüzey sıcaklığı+ 5 °C’ nin altında ve + 3 0 °C’ nin üzerinde olmamalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığı ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu kullanma süresini ve çalışma süresini uzatır. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu hızlandırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin kürünü tamamlaması için, ortam ve yüzey sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. EPODUR 1602 kullanıma hazır setler halinde temin edilmektedir. Uygulama esnasında karışım içerisine solvent vb. çözücüler ilave edilmemelidir.

Karıştırma mutlaka uygun mekanik karıştırıcılar ile yapılır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Bütün alet ve uygulama ekipmanlarını kullanımdan hemen sonra su ile yıkayınız. Sertleşen / kürünü alan malzemeler ancak mekanik olarak temizlenebilir.

AMBALAJ: 3 kg set

Bileşen A: 2 kg teneke kutu

Bileşen B: 1 kg teneke kutu

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Orijinal açılmamış  ve  hasar  görmemiş  ambalajlarda,  kuru şartlarda doğru bir şekilde depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren 6 ay. Kuru şartlarda, nemden koruyarak depolayınız.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar,  kimyasal  ürünlerin  güvenli  olarak  taşınması,  depolanması  ve  bertaraf  edilmesi  ile  ilgili  bilgi  ve  tavsiyeler  için,  fiziksel,  ekolojik,  toksikolojik  ve  diğer güvenlikle  ilgili  bilgileri  içeren,  ürüne  ait  malzeme  güvenlik  bilgi  formuna  (MSDS) başvurmalıdırlar

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri