SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Epoksi Zemin Kaplamaları

» Epocrete 1270 Şeffaf

» Epocrete 42 T Kum Gri

» Epocrete Prim 64 Şeffaf


 
Epocrete 42 T Kum Gri

 

ÜRÜN TANIMI: EPOCRETE 42 T, solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin bileşiminden oluşan döküm harcıdır. Karıştırıldığında akıcı, kendiliğinden yayılan epoksi döküm harcı (grout) elde edilir.

Kullanım Alanları:

· Beton, taş, harç, çelik, alüminyum, asbestli çimento, polyester, ahşap ve epoksi esaslı malzemeler üzerine uygulanabilen, kendiliğinden yayılan, akıcı epoksi harçtır.

Yapısal yapıştırıcı olarak;

· Donatı filizi (düşey açılmış deliklerde) ekiminde

· Ankraj işlerinde

· Destek ve bağlantı elemanlarında 

Döküm harcı olarak;

· Yol kenarlarındaki bariyerlerin tespitinde

· Mesnet plakalarında

· Makine temellerinde

· Köprülerin mekanik derzlerinde

· Köprü mesnetlerinde 

Ray montajı amacıyla;

· Kreyn/vinç raylarında

· Tünellerde

· Köprülerde

Özellikleri/Avantajları:

· Solvent içermez

· İnce kat kalınlıklarında bile akıcılık özelliği iyidir

· Büzülme yapmaz

· Hafif rutubetli ama ıslak olmayan yüzeylere uygulanabilir

· Hızlı sertleşir 

· Yüksek mekanik özelliklere sahiptir

· Karışıma hazır bileşenler ambalajında oranlanmıştır.

Bayındırlık Poz No:  04.613/ 8-

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey hazırlama: Beton, harç, taş: Uygulama yapılacak yüzey sağlam, temiz olmalı, kalıntı, buz, birikmiş su, gres, yağ, eski kaplamalardan ve oynak, gevşek parçalardan arındırılmalıdır. Betonun yaşı, ortam koşullarına bağlı olarak en az 3–6 hafta olmalıdır. Beton yüzeyin yapışma dayanımı “pull off” 1 MPa' dan yüksek olmalıdır. 

Çelik: Yüzeyler temiz olmalı ve gres, yağ, pas ve kesme talaşı bulunmamalıdır.

Beton, harç, taş: Yüzey, yüksek basınçlı su jeti, pürüzlendirme, kumlama, gibi uygun mekanik yüzey hazırlama teknikleri ile temizlenerek hazırlanmalıdır. Çelik: Çelik yüzeyler SA 2½ (İsveç standardı) uygun olarak püskürterek temizleme veya vakumlama yöntemleri ile hazırlanmalıdır. Epoksi ve polyester yüzeyler için kalın dişli zımpara kâğıdı ile zımparalanması tavsiye edilen yöntemlerdir. Şüphe halinde önce küçük bir alanda deneme yapınız.

Karıştırma: B bileşenini A bileşeni içine boşaltınız. Düşük hızlı bir elektrikli karıştırıcı ile (En fazla 250 dev/dak) bulanık görünümdeki karışım tamamen homojen bir görünüme ulaşana kadar karıştırınız. Hava sürüklemekten kaçınınız. Daha sonra karışımı uygun bir kaba boşaltınız ve üzerine C bileşenini yavaşça ve sürekli olarak ilave ediniz, homojen ve akıcı bir harç elde edilene kadar en az 3 dakika boyunca karıştırmaya devam ediniz.

Karıştırma Oranı: Ağırlıkça  A:B:C= 2: 1: 12  

Hava sıcaklığına ve istenilen akıcılığa göre C bileşenin kullanım oranı ayarlanabilir. Karışım oranları değiştiği takdirde ürünün dayanım ve yapışma değerlerinin de değişeceği unutulmamalıdır.

Uygulama: Uygulamadan önce karışımı sürüklenen havanın atılması için kısa bir süre bekletiniz. Ürünü açıklığa (oluğa) boşaltınız ve malzemenin hareketini devam ettirebilecek yeterli basıncı (15–20 cm) sağlayınız. Bir taraftan döküm yapınız. Gerekli hava çıkışının sağlandığından emin olunuz.  Eğer gerekliyse çelik çubuk veya zincir ile groutun akışına yardımcı olunabilir. Büyük hacimler tabakalar halinde dökülmelidir. Paketleme: Karışım bileşenleri yukarıda belirtilen doğru miktarlarda ve uygun karıştırma kaplarında hazırlanmıştır.

Sarfiyat: 1 mm kalınlık için yaklaşık 2 kg/m2 (yüzeyin durumuna, desenine, sıcaklığa ve zayiata bağlıdır.) 15 kg ürün seti ile ~7.5 lt harç elde edilir

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

EPOCRETE 42 T solvent ile seyreltmeyiniz.  Ankraj amaçlı uygulamalarda düşey açılan deliklerde delik çapı ankraj çapından en az 7 mm (Ø +7 mm) büyük olmalıdır.  Açılan A ve B bileşenleri kullanımdan sonra hemen kapatılmalıdır.

Kapalı alanlardaki uygulama sırasında iyi havalandırmanın yapıldığından emin olunuz. Uygun koruyucu ekipman (eldiven, gözlük vb.) kullanınız. İlave agrega veya filler eklemeyiniz. 

+10°C'den daha düşük ortam veya yüzey sıcaklıklarında malzemenin akıcılık özelliğinde azalma olabilir. Bu durumda malzemeyi uygulamadan en az 24 saat önce +20°C ile +25°C arasında (oda sıcaklığında) depolayarak şartlandırınız.

Hazır karışım oranları ile verilmiş ürünü bölerek kullanmaktan kaçınınız. Soğuk ortam, yüzey ve malzeme sıcaklıkları EPOCRETE 42 T kür ve akışkanlık özelliklerini etkileyecektir. Özellikle erken kür aşamalarında kürlenmekte olan epoksi grout üzerinde ani sıcaklık değişimine sebep olacak işlemler uygulamayınız.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CRETEPOL 1 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: 30 kg set (A+B+C)  A Bileşeni: 10 kg teneke  B Bileşeni: 5 kg teneke

C Bileşeni: 15 kg Plastik Kova(kuvars toz bileşeni)

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri