SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Epoksi Zemin Kaplamaları

» Epocrete 1270 Şeffaf

» Epocrete 42 T Kum Gri

» Epocrete Prim 64 Şeffaf


 
Epocrete Prim 64 Şeffaf

 

ÜRÜN TANIMI: EPOCRETE PRIM 64, epoksi esaslı, iki bileşenli,düşük viskoziteli, beton ve çimento esaslı mineral yüzeyler için astarlama ve penetrasyon malzemesidir.

Kullanım Alanları:

Uygun miktarlarda silis kumu ile karıştırılarak dolgu ve tamir harcı imalatında,

Bitümlü membran uygulanacak yüzeylerde, yüzey düzeltme harcı olarak EPOCRETE epoksi / poliüretan zemin kaplamaları altında,

Poliüretan izolasyon sistemleri altında astar olarak kullanılır.

Özellikleri/Avantajları:

· Uygun miktarlarda silis kumu ile karıştırılarak dolgu ve tamir harcı imalatında,

· Bitümlü membran uygulanacak yüzeylerde, yüzey düzeltme harcı olarak EPOCRETE epoksi / poliüretan zemin kaplamaları altında,

· Poliüretan izolasyon sistemleri altında astar olarak kullanılır.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: EPOCRETE PRIM 64, karışım oranına göre kullanıma hazır setler halinde üretilmiştir. Karışıma başlamadan önce malzeme sıcaklıklarının +15 - +25°C arasında olduğundan emin olunmalıdır. EPOCRETE PRIM 64 uygulanacak olan beton zeminler, tip C25 ya da minimum 350 doz kalitede ve en az 3 haftalık olmalıdır. Zemin betonunun kopma mukavemeti minimum 1,5 N/mm2 nem oranı maksimum %4, zemin sıcaklığı minimum +8°C olmalıdır. Zemin sıcaklığının, şebnem noktasının +3°C üzerinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzeyin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmelidir. Yüzeyde oluşabilecek köpük tabakası blastrack ya da rotatiger ile alınmalı, oluşan toz tabakası endüstriyel süpürgelerle süpürülmelidir. Eğer EPOCRETE PRIM 64 toprak zemine oturan döşemelerde uygulanacak ise mutlaka DIN 18195 (ya da eşdeğer) standardına uygun şekilde buhar kesici tabaka oluşturulmalı, binanın çatısı ve duvarları yapılmış, kapı ve pencereleri kapalı olmalıdır. EPOCRETE PRIM 64, nem oranı %4'ten fazla olan beton zeminlerde de kullanılabilir ancak detaylı bilgi için teknik servisimize danışınız.

Karıştırma: EPOCRETE PRIM 64 A bileşeni, epoksi karıştırma ucu takılmış 300 - 400 devir/dk'lık mekanik karıştırıcı ile 3-4 dakika, içerisine hava sürüklemeden iyice karıştırılmalıdır. Karıştırılmış A bileşeni üzerine, EPOCRETE PRIM 64 B bileşeni yavaş yavaş ilave edilerek, homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Sonra bu karışım temiz bir kabın içine boşaltılarak 2 dakika tekrar karıştırılır. Düzgün olmayan yüzeylerde yapılacak astar uygulamalarında, EPOCRETE PRIM 64 karışımı tamamlandıktan sonra içerisine ağırlıkça 1/0,5 - 1/2 oranında silis kumu ilave edilerek karışım kalınlaştırılabilir. Gerek duyulursa EPOCRETE PRIM 64 içerisine ağırlıkça 1/1 - 1/5 silis kumu ilavesi ile malzeme bir tamir harcı olarak kullanılabilir.

Karıştırma Oranı:  3 kg A Bileşeni.  2 kg B Bileşeni

Uygulama: EPOCRETE PRIM 64 A+B karışımı ruloyla ya da sıfır tarak çekerek zemine uygulanır. Eğer üzerine epoksi ya da poliüretan esaslı bir kaplama yapılacaksa, EPOCRETE PRIM 64 henüz yaşken üzerine 0,1 - 0,3 mm veya 0,3 - 0,8 mm dane çaplı silis kumu serpilir. EPOCRETE PRIM 64 A+B karışımı silis kumu ile kalınlaştırılırsa, karışım hem astar hem de yüzey düzeltme macunu olarak bozuk yüzeylere mala ile uygulanır ve üzerine henüz yaşken 0,1- 0,3 mm veya 0,3 - 0,8 mm dane çaplı silis kumu serpilir.

Sarfiyat: EPOCRETE PRIM 64 A+B kullanımı, beton kalitesine, yüzey emiciliğine ve pürüzlülüğüne bağlı olarak yaklaşık 0,3 - 0,5 kg/m2 'dir. Sistem çözümlerine göre astar kullanım şekli ve sarfiyatı değişebilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulamada, ortam ve yüzey sıcaklığı +8°C'nin altında ya da +35°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda uygulama yapılmamalıdır. Uygun sıcaklıklarda yapılacak uygulamalarda, kullanılacak malzemeler, 1 - 2 gün önceden uygulama alanına getirilip depolanmalı ve ortam şartlarına uyum sağlaması sağlanmalıdır. Aşırı soğuk havalarda yapılacak uygulamalarda, ısıtıcılar yardımı ile ortam ve zemin sıcaklığının artırılması sağlanmalı, malzemenin işlene bilirliğinin artırılması için, ambalajlar +20 - +25°C'de şartlandırılarak kullanıma hazır hale getirilmelidir. Epoksi ve poliüretan esaslı zemin sistemleri, uzman uygulamacılar tarafından uygulanmalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığından ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu da tava ömrünü, üzerinin kaplanabilme süresini ve çalışma zamanını uzatır. Aynı zamanda viskozite yükseldiğinden sarfiyat artar. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu artırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin tamamının kürünü tamamlaması için ortam ve zemin sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Kaplamanın tamamlanmasından sonra, kaplama en az 24 saat direkt su temasından korunmalıdır. Eğer bir su teması olursa, bu kaplama üzerinde karbonatlaşma ve yumuşama yaratacak ve bu da, kaplamanın özelliklerini yitirmesine neden olacaktır. Böyle bir durum karşısında kaplamanın tamamı zeminden kaldırılmalı ve yenilenmelidir.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir EPOCRETE PRIM 64 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: A(3)+B(2)= 5kg set Teneke Kutu

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ: Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Kısa süreli depolamalarda, en fazla 3 palet üst üste konulmalı ve ilk giren ilk çıkar sistemiyle sevkiyat yapılmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri