SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Poliüretan Kaplamaları

» Cretpol P 682 Şeffaf

» Cretepol 459 Gri - Beyaz

» Cretepol 63 Gri - Beyaz

» Cretepol P 683 Şeffaf

» Cretepol P 684

» Cretepol TC 465 Gri - Beyaz

» Cretepol 23 Beyaz


 
Cretepol 459 Gri - Beyaz

 

ÜRÜN TANIMI: CRETPOL 459, poliüretan esaslı, tek bileşenli, solventli, hava ile kürlenen, UV dayanımlı, koruyucu son kat kaplama ve su yalıtımı malzemesidir.

Kullanım alanları:

Poliüretan CRETPOL 459 izolasyon sistemlerinin son kat UV kaplaması olarak kullanılır.

Özelikleri/Avantajları:

· Tek bileşenlidir, kolay uygulanır.

· Elastiktir.

· Sürekli su ile temas halinde bile mükemmel

· Aderans sağlar.

· UV ve hava koşullarına dayanıklıdır.

· Yüksek kaliteli alifatik poliüretan pre-polimer yapıya sahiptir.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: CRETPOL 459 uygulanacak kaplama yüzeyi toz, kir, yağ ve yapışmayı engelleyecek diğer maddelerden arındırılmış olmalıdır. Uygulama, kaplama sisteminin yeniden kaplanabilme süresi içerisinde yapılmalıdır. Eski kaplamalar üzerine uygulama yapılması durumunda, uygulama yöntemi için Teknik Servisimize danışılmalıdır.

Uygulama: CRETPOL 459 tek bileşenlidir, kullanılmadan önce epoksi/poliüretan reçine karıştırma ucu takılmış 300 - 400 devir/dk' lık mekanik karıştırıcı ile 3 – 4 dakika, içerisine hava sürüklemeden iyice karıştırılmalıdır. Karıştırmaya başlamadan önce malzeme sıcaklıklarının +15 - +25°C arasında olduğundan emin olunmalıdır. CRETPOL 459 yüzeye çek pas veya rulo ile uygulanmalıdır. Rulo ile uygulamalar da, bini izlerini minimize etmek için yüzey yeterince taranmalıdır. Kalın uygulama yapılması köpük oluşumuna sebep olabilir.

Sarfiyat: 0,15 - 0,20 kg/m2

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulamada, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda uygulama yapılmamalıdır. Uygun sıcaklıklarda yapılacak uygulamalarda, kullanılacak malzemeler, 1 - 2 gün önceden uygulama alanına getirilip depolanmalı ve ortam şartlarına uyum sağlaması sağlanmalıdır. Aşırı soğuk havalarda yapılacak uygulamalarda, ısıtıcılar yardımı ile ortam ve zemin sıcaklığının artırılması sağlanmalı, malzemenin işlenebilirliğinin artırılması için, ambalajlar +20 - +25°C'de şartlandırılarak kullanıma hazır hale getirilmelidir. Epoksi ve poliüretan esaslı zemin sistemleri, uzman uygulamacılar tarafından uygulanmalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığından ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu da kullanma süresini, üzerinin kaplanabilme süresini ve çalışma zamanını uzatır.  Aynı zamanda viskozite yükseldiğinden sarfiyat artar. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu artırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin tamamının kürlenmesi için ortam ve zemin sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Kaplamanın tamamlanmasından sonra, kaplama en az 24 saat direkt su temasından korunmalıdır. Eğer bir su teması olursa, bu kaplama üzerinde karbonatlaşma ve yumuşama yaratacak ve bu da, kaplamanın özelliklerini yitirmesine neden olacaktır. Böyle bir durum karşısında kaplamanın tamamı zeminden kaldırılmalı ve yenilenmelidir. Uygulama yapılırken nispi nem min. %40, maks. %90 olmalıdır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CRETPOL 459 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ:  25 kg Teneke Kovalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri