SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Poliüretan Kaplamaları

» Cretpol P 682 Şeffaf

» Cretepol 459 Gri - Beyaz

» Cretepol 63 Gri - Beyaz

» Cretepol P 683 Şeffaf

» Cretepol P 684

» Cretepol TC 465 Gri - Beyaz

» Cretepol 23 Beyaz


 
Cretepol P 683 Şeffaf

 

ÜRÜN TANIMI: CRETPOL P 683, poliüretan esaslı, tek bileşenli, havanın nemi ile kürlenen, düşük viskoziteli, solmayan, düşük solventli, beton yüzeyler için astar malzemesidir.

Kullanım alanları:

· CRETPOL P 683 gibi poliüretan esaslı malzemelerin altında astar olarak, Beton ve çimento esaslı şaplar gibi mineral yüzeyler için astarlama ve penetrasyon malzemesi olarak kullanılır.

Özelikleri/Avantajları:

· Tek bileşenlidir, kolay uygulanır.

· Çimento esaslı yüzeylere kapiler penetrasyon ve yüksek aderans sağlar.

· Üzerine uygulama yapılma süresi kısadır.

· UV dayanımlıdır, sararmaz.

· Mükemmel mekanik özelliklere sahiptir.

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey Hazırlığı: CRETPOL P 683 uygulanacak olan beton zeminler, tip C25 ya da minimum 350 doz kalitede ve en az 3 haftalık olmalıdır. Zemin betonunun kopma mukavemeti minimum 1,5 N/mm2, nemoranı maksimum %4, zemin sıcaklığı minimum +8°C olmalıdır. Zemin sıcaklığının, şebnem noktasının +3°C üzerinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzeyin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmelidir. Yüzeyde oluşabilecek köpük tabakası blastrack ya da rotatiger ile alınmalı, oluşan toz tabakası endüstriyel süpürgelerle süpürülmelidir Eğer CRETPOL P 683 toprak zemine oturan döşemelerde uygulanacak ise mutlaka DIN 18195(ya da eşdeğer) standartına uygun şekilde buhar kesici tabaka oluşturulmalı, binanın çatısı ve duvarları yapılmış, kapı ve pencereleri kapalı olmalıdır.

Uygulama: CRETPOL P 683 tek bileşenlidir, kullanmadan önce epoksi/poliüretan reçine karıştırma ucu takılmış300 - 400 devir/dk'lık mekanik karıştırıcı ile 3 - 4dakika, içerisine hava sürüklemeden, iyice karıştırılmalıdır. Karıştırmaya başlamadan önce malzeme sıcaklığı+15 - +25°C arasında olmalıdır. İçerisine dolgu ilave edilerek kalınlaştırılabilir. Detaylı bilgi için teknik servisimize danışınız. CRETPOL P 683'ün işlenebilirliği ortamın nem oranına bağlı olduğu gibi, ortam ve zemin sıcaklığına da bağlıdır. CRETPOL P 683 yüzeye rulo veya fırça ile uygulanmalıdır. CRETPOL P 683'ün kürünü tam olarak alabilmesi için bağıl nemin %40 ile %90 arasında olması gerekir. Uygulama sonrasında malzemenin en az 2 saat su ile direkt temasından kaçınılmalıdır

Sarfiyat: Zemin kalitesine bağlı olarak 0,2 - 0,4 kg/m2. Eğer çok gözenekli zemin söz konusu ise 0,2 - 0,4 kg/m2

Sarfiyat ile ikinci kat uygulanabilir. Her kat arasında minimum bekleme zamanı gözetilmelidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Uygulamada, ortam ve yüzey sıcaklığı +8°C'nin altında ya da +35°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda uygulama yapılmamalıdır. Uygun sıcaklıklarda yapılacak uygulamalarda, kullanılacak malzemeler, 1 - 2 gün önceden uygulama alanına getirilip depolanmalı ve ortam şartlarına uyum sağlaması sağlanmalıdır. Aşırı soğuk havalarda yapılacak uygulamalarda, ısıtıcılar yardımı ile ortam ve zemin sıcaklığının artırılması sağlanmalı, malzemenin işlene bilirliğinin artırılması için, ambalajlar +20 - +25°C'deşartlandırılarak kullanıma hazır hale getirilmelidir Epoksi ve poliüretan esaslı zemin sistemleri, uzman uygulamacılar tarafından uygulanmalıdır

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:

Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CRETPOL P 683 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ:  15 kg Teneke Kovalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:

Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:

Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:

Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler,  bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri