SİLO SİSTEMLERİ

Yaşam Konforunuza Değer Katar

 
 

Ana Sayfa

SERETEKS Hakkında

Ürünler & Üretimler

Genel Bilgiler

Foto Galeri

İletişim Yolları

     

 
   
 
 
Poliüretan Kaplamaları

» Cretpol P 682 Şeffaf

» Cretepol 459 Gri - Beyaz

» Cretepol 63 Gri - Beyaz

» Cretepol P 683 Şeffaf

» Cretepol P 684

» Cretepol TC 465 Gri - Beyaz

» Cretepol 23 Beyaz


 
Cretepol 63 Gri - Beyaz

 

ÜRÜN TANIMI: CRETEPOL 63, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventli, renkli, elastik, UV dayanımlı, aşınma ve kimyasal dayanımı yüksek, mat görünümlü yüzey koruma malzemesidir

Kullanım alanları:
Poliüretan CRETEPOL 63 izolasyon sistemlerinin UV kaplaması olarak kullanılır

Özelikleri/Avantajları:
• Kolay uygulanır.
• Elastiktir.
• Mat görünüşlüdür.
• UV ve hava koşullarına dayanıklıdır.
• Emici olmayan yüzeylere mükemmel aderans sağlar.
• Düşük viskozitelidir

UYGULAMA DETAYLARI:

Yüzey hazırlama:
CRETEPOL 63 uygulanacak kaplama yüzeyi toz, kir, yağ ve yapışmayı engelleyecek diğer maddelerden arındırılmış olmalıdır. Uygulama, kaplama sisteminin yeniden kaplanabilme süresi içerisinde yapılmalıdır. Eski kaplamalar üzerine uygulama yapılması durumunda, uygulama yöntemi için Teknik Servisimize danışılmalıdır

Karıştırma
CRETEPOL 63 karışım oranına göre kullanıma hazır setler halinde imal edilmektedir. Karışıma başlamadan 1 gün önce malzeme minumu + 15 0C lik sıcaklıktaki ortamda bekletilmelidir.
Uygulama Yöntemi:

CRETEPOL 63 yüzeye rulo veya sprey yardımı ile uygulanmalıdır. Minimum iki kat uygulanmalıdır. Bini izlerini minimize etmek için yüzey yeterince taranmalıdır
.Sarfiyat:

Birinci kat 1 kg/m2
İkinci kat 1 kg/m2

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
Uygulamada, ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C'nin altında ya da +30°C'nin üzerinde ise, uygun sıcaklıklar beklenmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, yağışlı veya rüzgarlı havalarda uygulama yapılmamalıdır. Uygun sıcaklıklarda yapılacak uygulamalarda, kullanılacak malzemeler, 1-2 gün önceden uygulama alanına getirilip depolanmalı ve ortam şartlarına uyum sağlaması sağlanmalıdır. Aşırı soğuk havalarda yapılacak uygulamalarda, ısıtıcılar yardımı ile ortam ve zemin sıcaklığının artırılması sağlanmalı, malzemenin işlene bilirliğinin artırılması için, ambalajlar +20 - +25°C'de şartlandırılarak kullanıma hazır hale getirilmelidir. Epoksi ve poliüretan esaslı zemin sistemleri, uzman uygulamacılar tarafından uygulanmalıdır. Reçine esaslı sistemlerin çalışma ve reaksiyon süreleri, ortam ve zemin sıcaklığından ve havadaki bağıl nemden etkilenir. Düşük sıcaklıklarda kimyasal reaksiyon yavaşlar, bu da kullanma süresini, üzerinin kaplanabilme süresini ve çalışma zamanını uzatır. Aynı zamanda viskozite yükseldiğinden sarfiyat artar. Yüksek sıcaklıklar, kimyasal reaksiyonu artırır ve yukarıda belirtilen zamanlar buna bağlı olarak kısalır. Malzemenin tamamının kürlenmesi için ortam ve zemin sıcaklığı, izin verilen minimum sıcaklığın altına düşmemelidir. Kaplamanın tamamlanmasından sonra, kaplama en az 24 saat direkt su temasından korunmalıdır.

ALETLERİN TEMİZLENMESİ:
Uygulamadan sonra kullanılan alet ve ekipmanlar su ile temizlenmelidir. CRETEPOL 63 sertleştikten sonra ancak mekanik olarak yüzeyden temizlenebilir.

AMBALAJ: A(10)+B(2)=12 kg set Teneke Kovalarda

DEPOLAMA ve RAF ÖMRÜ:
Açılmamış orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamda, dondan korunarak depolanmalıdır. Uzun süreli depolamalarda ise, paletler üst üste konulmamalıdır. Uygun depolama koşullarında üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Açılmış ambalajlar, ağızları sıkıca kapatılarak uygun depolama koşullarında saklanmalı ve bir hafta içerisinde kullanılmalıdır.

GÜVENLİK TAVSİYELERİ:
Kullanıcılar, kimyasal ürünlerin güvenli olarak taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bilgi ve tavsiyeler için, fiziksel, ekolojik, toksikolojik ve diğer güvenlikle ilgili bilgileri içeren, ürüne ait malzeme güvenlik bilgi formuna (MSDS) başvurmalıdırlar.

SORUMLULUK:
Bu ürün bilgi föyünde belirtilen bütün teknik bilgiler laboratuvar deneylerine dayanmaktadır. Gerçekte elde edilen değerler, bizim kontrollerimizin ötesindeki, şartlar sebebiyle değişiklik gösterebilirler.

Sereteks ürünleri hakkında burada verilen bilgiler ve özellikle uygulama ve son kullanımlarına ilişkin tavsiyeler, normal şartlarda ve Sereteks’in tavsiyeleri doğrultusunda bu ürünler doğru saklandığı, muamele edildiği ve uygulandığı durumlar hakkında Sereteks’in sahip olduğu mevcut bilgi ve deneyime dayanarak iyi niyetle verilmiştir. Ürünler, uygulama yüzeyleri ve uygulama alanları pratikte oldukça çeşitlilik arz etmektedir. Bu nedenle Sereteks ürünlerini kullanırken, doğru ürünü, doğru koşullarda ve doğru yerde uyguladığınızdan emin olunuz ve bu yönde Sereteks tarafından ticari elverişlilik ve/veya belirli bir amaca uygunluk konusunda verilen bilgi ve talimatlara kesinlikle uyunuz. Aksi halde oluşabilecek zararlardan Sereteks sorumlu değildir. Ürünün kullanıcısı ürünü kullanmayı düşündüğü uygulama ve amaç için ürünün uygunluğunu test etmelidir. Sereteks ürünlerinin özelliklerini değiştirme hakkı saklıdır. Üçüncü şahısların mülkiyet hakları gözetilmelidir. Bütün siparişlerin kabulünde, satış ve nakliye konusundaki mevcut şartlarımız esas alınır. Kullanıcılar, her zaman, ilgili ürünün Sereteks’e başvurarak temin edebilecekleri yerel Ürün Bilgi Föyünün son baskısını dikkate almalıdır.

 

 
 

 

Tüm Hakkı Saklıdır. © 2013 - Sereteks Yapı Kimyasalları

 
 

Ana Sayfa  |  Sereteks Hakkında  |  Ürünler Üretimler  |  Genel Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim


Tasarım ve Kodlama: Karınca Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri